⚪ maladaptive daydreaming;

▪️Hayal kurmada aşırı istek duyma. Günlük ödev ve görevlerin yapılmasında güçlük çekme. Hayal kurarken yüz ifadesinin de düşüncelere göre değişmesi. Hayal sırasında hareketlerin tekrarlanması

▫️Maladaptive Daydreaming tedavi edilmezse ne olur?

Maladaptive daydreaming uyumsuz hayal, özellikle iş, ilişkiler, ev işleri ve hobilerinizi etkiliyorsa, hayatınızda ciddi aksamalara neden olabilecek bir sorundur. Bir kişi hayal kurmak için giderek daha fazla zaman harcadıkça, sosyal yetenekleri zayıflar ve ilişkiler başlatmak ve sürdürmek de o kadar zorlaşır.

▪️Maladaptive daydreaming, birden fazla ruhsal ve bilişsel soruna bağlı gelişebilir. Bu nedenle, uyumsuz hayal kurma kontrol etmesi zor bir durumdur.

▫️gerçeklikten kaçışı, aşırı hayal kurmayı ve hatta hayal dünyasında yaşamayı ifade etmek için kullanılan bir kavramdır


⚪ Anksiyete ;

▪️Gerçekte olmayan ancak gelecekteki olası tehditlere karşı kaygı ve korku hissedilen ruhsal bir bozukluktur. Sıkıntılı ve gergin ruh hali, dikkat ve hafıza sorunları, ölüm korkusu, kendine veya bulunduğu ortama yabancılaşma hissi, çarpıntı, mide ağrısı anksiyetenin belirtilerindendir.


⚪ Bipolar?;

▫️Takıntılara, korku, tiksinti veya şüphe gibi rahatsız edici duygular eşlik eder.

▪️Bipoların en belirgin özelliği kişinin ruh halinin uçlarda olmasıdır. Bipolar bozukluk en yüksek seviyedeyken kişi hiperaktif bir ruh haline bürünür ve kendini çok mutlu hisseder. Fakat depresyon haline büründüğünde ise dış dünyaya kendini kapatabilir ve hatta intihar eğilimi gösterebilir.


⚪ Anksiyete mi bipolar mi?! 


▪️Anksiyetenin şiddetinin artmasıyla bipolar arasında bir ilişki kurmak şimdilik bu bilgilerle mümkün değil. Travma sonrası stres bozukluğu, travma sonrası psikolojik ilk yardım ve anksiyete ile ilgili yardım almak isterseniz Evimdeki Psikolog aracılığıyla bize ulaşabilirsiniz.


⚪ Gülümseyen depresyon (atipik depresyon) 

▪️ içinde olan kişi; günlük hayatlarında, etraftaki insanlara karşı bir maske takar fakat iç dünyalarında, umutsuz ve yitik hissederler hatta bunların hepsine son vermeyi bile düşünebilirler.


⚪ Majör depresyon nedir? 

▪️Majör depresyon, kişinin günlük aktivitelere ilgisini azaltarak hayatını tamamen etkileyen ve duygusal çöküntülere sebep olan bir duygudurum bozukluğudur. Majör depresyon rahatsızlığı hormonal bozukluklardan kaynaklanabileceği gibi kalıtsal da olabilir veya ekonomik durum gibi çevresel faktörlere bağlı gelişebilir.


⚪ Anksiyetenin fiziksel belirtileri nelerdir? 

▪️Kaygı, birçok fiziksel belirtiyi içermektedir.

🔸Terleme. ( %10 )

🔸Kalpte çarpıntı ( %10 )

🔸Sersemlik hissi. ( %30 )

🔸Sık sık idrar yapma isteği ya da ishal. ( %10 )

🔸Nefes almada zorluk. ( %50 )

🔸Titreme. ( %1 )

🔸Kaslarda gerginlik. ( %25 )

🔸Baş ağrısı ( %5 )

Tüm Hakları Saklıdır 2016-2025 © Perhappens Media. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popular Posts

Öne Çıkan Yayın

 ⚪ maladaptive daydreaming; ▪️Hayal kurmada aşırı istek duyma. Günlük ödev ve görevlerin yapılmasında güçlük çekme. Hayal kurarken yüz ifade...