Website nedir ? Ne işe yarar ? Neden ihtiyacımız var?

 

Web Sitesi Çeşitleri Nelerdir?

▬ Kurumsal tanıtım web siteleri
▬ E-Ticaret siteleri
▬ Rezervasyon siteleri
▬ Kişisel siteler
▬ Oyun siteleri
▬ Forum Siteleri
▬ Dizi / Film video portal siteler
▬ Eğitim veb siteleri
▬ Dergi / Kitap okuma siteleri
▬ Blog / Makale Siteleri
▬ İlan / Emlak siteleri
▬ Haber siteleri
▬ Portal siteler
▬ Mobil siteler



Web Sitesi Ne İşe Yarar?

birNC'ye göre web sitesi; müşterileri segmentlere ve alt segmentlere ayırabileceği gibi müşteriye nasıl ulaşılabileceği ve onlarla nasıl kalıcı ilişkiler kurulabileceğiyle ilgili firmanıza bilgiler veren stratejik internet platformudur. Dolayısıyla web sitesi olgusu size ya da işletmenize müşteri kavramını yerleştiren ve müşteri merkezli olma kültürünü benimsettiren bir internet stratejisi; dünyada şirket-müşteri denklemini düzenleyen ve müşteri ilişkileri yönetiminin bir bilim olmasını sağlayan pazarlama aracıdır. Web siteleri tüm faaliyetlerimizi, ürün ve hizmetlerimizi hedef kitlemize istediğimiz gibi iletmemizi sağlar; doğru ve güncel bilgi kaynağıdır; bizlere zaman, prestij ve müşteri kazandırmaya yarar.

▬ Web sitesi hizmeti firma ya da markanın istek ve ihtiyaçlarının karşılanmasına yöneliktir.
▬ Web sayfası ürünler, hizmetler ve düşüncelerle ilgilidir.
▬ Web tasarım doğru hedef kitlesine hitap etmelidir.
▬ Web site konsepti, sürekli değişen rekabet koşullarında yerine getirilir.
▬ Website tasarımı kurumsal kimliğinizin aynasıdır.





Web Sitesinin Faydaları Nelerdir?


█▌ Müşteri Belirlemeye Yarar
Geleneksel olarak demografik bilgilere göre yapılmaktadır ancak internet ortamında müşterilerinizi tam olarak saptamak için Google Analitik platformunun site analizleri için sunduğu hizmetten yararlanabilirsiniz. Bu platforma web sitenizi kayıt ederek alabileceğiniz bir Google Analitik Kodu ya da site izleme kimliğini sitenize eklemek yeterli olacaktır. Müşterilerinizin yaş, cinsiyet, meslek, gelir ve ilgi alanları gibi değişkenleri tespit edebilirsiniz.

█▌ Belirlenen Müşterilerinizi Farklılaştırabilirsiniz
Müşterileri farklılaştırma, onların işletmeniz için farklı değerlere sahip olması ve farklı ihtiyaçlarının bulunmasından kaynaklanan bir zorunluluktur. En değerli olan müşterilerden başlamak suretiyle, bir sıralamada bulunmak, çabaların en çok avantaj sağlayacağı kesime yöneltilmesine olanak sağlar. Böylece müşterinin değerine ve ihtiyaçlarına odaklanacak işletme davranışını web sitenizde sağlamak güç olmayacaktır.

█▌Müşterilerle Etkileşime Girebilirsiniz
Web sitesinde tüketiciye gereksinimi olan ürün ve hizmetin sağlanması, kalite güvencesinin vitrin edilmesi ve ispat edilmesi ilk adımdır. Web sitelerinde satış sonrasındaki hizmet, üzerinde durulması gereken en önemli konudur. En yüksek etkinliği, uygun maliyette yapma zorunluluğu bir şirket için kaçınılmazdır.




Tüm Hakları Saklıdır 2016-2025 © Perhappens Media. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popular Posts

Öne Çıkan Yayın

 ⚪ maladaptive daydreaming; ▪️Hayal kurmada aşırı istek duyma. Günlük ödev ve görevlerin yapılmasında güçlük çekme. Hayal kurarken yüz ifade...